Testimonial

JENIS PENYAKIT:Saluran buah pinggang kiri tidak berfungsi dan sakit urat.

Empat tahun yang lalu, saya mengalami masalah buah pinggang sebelah kiri, lalu doktor di sebuah hospital kerajaan mengesyorkan saya menjalani pembedahan. Sebelum itu saya terpaksa membawa beg plastik selama 2 bilan kerana buah pinggang saya telah ditebuk.

Disebabkan sudah lama saya membawa beg plastik, akhirnya tiub itu terkeluar lalu doktor menyarankan saya datang menjalani pembedahan. Semenjak itu, apabila saya pulang ke rumah saya tidak lagi dapat menjalani kehidupan seperti biasa kerana badan saya terlalu lemah. Saya tidak dapat mengangkat barang dan selalu demam. Saya berikhtiar dengan pelbagai cara sama ada perubatan moden mahupun tradisional.

Pada Mei 2005, seorang telah mengesyorkan kepada saya supaya mengamalkan MASAD dan MAHER. Pada dua minggu pertama tiada apa-apa perubahan yang berlaku tetapi pada minggu ke 3 saya mengamalkan MASAD dan MAHER satu sudu setiap pagi semasa perut kosong, saya dapat merasakan satu keajaiban. Badan saya tidak lemah dan lenguh-lenguh,malah saya telah dapat mengangkat barang dan membuat kerja-kerja berat seperti biasa. Kini makan dan minum tidak perlu lagi berpantang seperti selalu. Alhamdulillah,Allah S.W.T. Maha Berkuasa keatas kita hamba-hambaNYA.

Arina Bt. Abd. Rahman.
NO.KP : A3427795
ALAMAT : Jalan Klinik Lot 119,Kg.Alor Durian,16250,Wakaf Bharu,Kelantan.
NO.TEL : 012-9630233
PRODUK : MASAD dan MAHER.


JENIS PENYAKIT : Ketumbuhan Payudara

Pada 2/3/2004 saya telah dikesan oleh doktor bahawa saya mempunyai lelehan berwarna hitam di atas puting payudara.Tetapi,saya tidak membuat rawatan susulan.Sehinggalah pada bulan Mei 2006,saya mula terasa ada ketulan sebesar bola ping-pong.Saya berasa amat takut dan terus ke Hospital Sultanah Aminah,Johor Baharu pada 8/5/06.

Memang benar,doktor telah mengesahkannya .Saya telah diminta hadir untuk membuat rawatan susulan dengan kadar segera .Dengan perasaan takut untuk dibedah,mujurlah datang sahabat saya iaitu Puan Jumaiah Selamat-PPPN Kota Tinggi Johor memperkenalkan produk keluaran MENJARO iaitu MASAD.

Setelah mengambilnya 3 kali sehari,selepas beberapa hari ketulan tersebut telah lembut dan mula mengecil.Setelah habis sebotol dalam tempoh 10 hari, saya pun pergi lagi ke hospital untuk membuat mamogram dan ultrasound pada 19/05/2006.Doktor mendapati ketulan itu sebesar jari,saya terus makan MAHER pula.Selepas seminggu doktor mengesahkan tiada ketulan pada payudara dan saya tidak perlu dibedah.

Alhamdulillah,syukur saya pada Allah S.W.T. kerana dengan izinNYA, saya sembuh seperti sediakala.Terima kasih juga buat Y.Bhg. Ustaz Hashim Ismail kerana mengeluarkan produk yang efektif untuk kita semua.Saya terus mengamalkannya dan juga minum MASAD CAFE pula.

Zurlina Bt. Harun.
NO.K/P : 640823-01-5082
ALAMAT : NO.8 Jalan Keris 17,Taman Puteri Wangsa,81800 Ulu Tiram,Johor.
PRODUK : MASAD dan MAHER.

JENIS PENYAKIT : Penyakit Tumor Otak

Saya mengidap Penyakit Tumor Otak sejak 24/01/2006. Saya dihantar kepada 2 orang doktor pakar terkemuka di Penang. Saya telah dibedah namun tidak dapat menyelesaikan masalah. Saya menjadi pelupa dan pening sehingga tidak mampu berbuat apa-apa. Hidup saya begitu tertekan sekali.

Derita saya berakhir setelah diperkenalkan MASAD oleh kawan saya. Setelah menggunakan sebotol MASAD, penyakit lupa dan pening terus hilang. Saya kini kembali ceria dan aktif seperti dulu. Kawan-kawan saya terkejut dengan perubahan saya.

Saya amat bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izinnya saya telah kembali sihat. Saya telah berhabisan berbelas ribu ringgit sebelum ini tetapi saya sembuh dengan nilai puluhan ringgit sahaja.

Syed Omar Syed Darus(Butterworth)
Tel: 0194986904
Pengguna MASAD

JENIS PENYAKIT : Penyakit Kecing Manis Dan darah Tinggi

Saya merupakan pengidap kencing manis dan darah tinggi selama hampir 27 tahun. Pada 23 September 2006 lalu, takdir Allah menentukan segala-galanya bila saya terlibat dalam satu kemalangan jalanraya bersama pemandu saya.Akibatnya saya mengalami kecederaan yang parah. Tangan dan rusuk kiri saya hampir dipotong kerana tulangnya hancur.

Saya memohon penangguhan pembedahan apabila seorang pengedar PRM Global Vision Sdn Bhd memperkenalkan produk ABS dan Maher. Pada ketika itu menjalani pembedahan, risiko bernanah dikatakan melebihi 50% disebabkan penyakit kencing manis dan komplikasi darah tinggi.

Syukur Alhamdulillah, setelah mengamalkan MAHER dan ABS, kencing manis dan darah tinggi saya telah sembuh sepenuhnya dan saya selamat menjalani pembedahan pada Februari 2007 dan hidup saya kembali normal seperti biasa. AMIN.

Jamaludin Basir
No 96 PT Guntong Semerah
Batu Pahat, Johor.
016-6119198
Pengguna MAHER dan ABS

JENIS PENYAKIT : Penyakit Gout

Saya menghidapi penyakit gout sejak 14 tahun lalu. Pada masa itu sukar bagi saya untuk bergerak seperti orang lain. Setiap bulan saya perlu disuntik sebanyak 3 kali. Kos rawatan di hospital swasta adalah sebanyak RM40 untuk sekali suntikan. Hinggalah pada satu tahap saya tidak dapat berjalan selama 4 bulan dan dibawa oleh isteri ke hospital Klang.

Sekitar awal 2005, saya mula merasakan perubahan pada diri setelah mengamalkan minum masad (7 botol). Kini lebih setahun, saya telah mengamalkan masad sebanyak 13 botol. Alhamdulillah sekarang saya boleh berlari dan melakukan semua aktiviti sukan. Badan juga semakin sihat dan kurus seperti lelaki normal yang lain. Saya tidak perlu berpantang dan disutik lagi. Semua ini keberkatan daripada Allah dan keyakinan yang ada pada diri serta amalan masad yang berterusan.

Hassan Mat Yassin
IC 600513-08-5927
No 6 Jalan 2, Taman Sri Rantau
Teluk Kapas 42100 Rantau Panjang
Klang Selangor
Tel: 019-3757618
Pengguna Masad

JENIS PENYAKIT : Resdung dan Gastrik

Anak saya menghidap resdung agak serius di mana bila dia bernafas, bunyinya macam biola. Saya pula mnghidap gastrik dan tidak boleh makan makanan pedas. Apabila saya makan makanan pedas sya mendapat sakit perut dan seterusnya mendapat buasir. Dengan itu saya perlu mengambil sarapan setiap pagi, jika gagal perut saya akan sakit. Sebenarnya saya telah mengamalkan madu sejak sekian lama.

Walaupun pernah mengamalkan madu sekian lama, perbezaan dirasa apabila mencuba MASAD. Hanya mengamalkan seminggu saya tidak lagi mendapat sakit perut walaupun lewat bersarapan. Saya juga kini mampu mengambil makanan pedas dan tiada sebarang kesan pada perut saya. Manakala anak saya saya yang menghidap resdung telah beransur baik 80% setelah mengamalkan MASAD.

Encik Mohamed Kamal bin Mohamed
610222-11-5101
No 1 Lorong Seberang Balok 2/5
Taman Pantai Balok 2
26100 Kuantan Pahang.
Pengguna MASAD

JENIS PENYAKIT : Penyakit Kencing Manis

Saya mempunyai masalah kencing manis , darah tinggi, kabur mata dan juga mengalami kejang saraf terutamanya pada waktu malam. Saya mengidap kencing manis semenjak 1994 dan ianya menjadi agak kronik pada tahun 1998.Ketika itu , saya perlu mengambil ubat sebanyak 14 biji sehari iaitu 3 biji sebelum sarapan dan 1 biji selepas sarapan .Keadaan kesihatan saya bertambah tidak memuaskan pada tahun 2004 ,saya dikesan mendapat darah tinggi(160 atas dan 98 bawah).

Selepas pulang dari menunaikan haji pada tahun 2006,kandungan gula dalam darah saya meningkat kepada 11.8 dan ianya tidak turun meskipun berpantang dan juga mengambil ubat.Pada ketika itu saya dikesan mempunyai protein dalam air kencing di mana merupakan tanda-tanda awal sakit buah pinggang.

Ketika itu,anak saudara saya iaitu Hashim Ismail(kini telah dianugerahkan Dato” Hashim bin Ismail) merupakan pengasas produk hasil madu dan habbatus sawda dan telah aktif memasarkan produknya di seluruh Malaysia,Brunei dan juga Singapura.Produk yang dihasilkan amat berkesan kepada pengidap kencing manis tetapi saya tidak pernah mencubanya justeru tidak yakin bagaimana sesuatu yang manis seperti madu boleh menyembuhkan penyakit kencing manis.Setelah keadaan kesihatan yang bertambah tidak baik saya akhirnya mencuba juga Madu Sawda keluaran PRM Global Vision sebagai jalan terakhir.

Alhamdulillah ,selepas mengambil MASAD sehari sekali dalam masa 3 minggu,paras gula dalam darah saya telah turun kepada 8 dan seminggu kemudian ia telah menjadi 6 ( normal).Saya juga mengalami kejang urat saraf terutamanya pada sebelah malam dan ini menyebabkan tidur saya terganggu.Saya telah mengamalkan MAHER pada waktu malam dan alhamdulillah saya tidak lagi mengalami kejang urat saraf.

Selain itu, pada Ogos 2006 saya mengalami kabur mata dan doktor sahkan saraf mata saya kembang tetapi semasa pemeriksaan pada 20 September 2007,doktor juga sahkan mata saya sihat (10/10) – tekanan dalam mata dan kekaburan adalah 6/6 bagi mata kedua-dua belah mata kiri dan kanan) “Power cermin mata juga berkurang iaitu dari 250 kepada 200 setelah amal MASAD GOLD sejak April 2007.

Saya juga mengamalkan MASAD CAFE dan ABS sebagai minuman sampingan.Terima kasih kepada PRM Global Vision kerana memasarkan produk yang begitu baik dan bermanfaat.

Sekian Terima Kasih,
PN.RADZIAH ZAKARIA.

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s